Скъпи приятели,

С огромна радост споделяме, че започваме работа по нашия най-нов проект – „Клуб за устойчиво хранене и защитена заетост „Кредо“.

Основата ни мисия е да създадем защитено работно място, в което да осигурим постоянна заетост на лица, за които достъпът до пазара на труда е затруднен. На първия етап от инициатива ще се даде възможност на 15 лица с множество трайни увреждания да натрупат опит в интегрирана работна среда, като по този начин ще се стимулира подобряване качеството им на живот и активното им участие в обществото. Работните им позиции са различни (от помощник-готвач, пекар или озеленител, до отговорник търговска зала) и са съобразени с възможностите, които всеки от тях има. С тях ще работи и екип от ментори – професионалисти в различни области, които ще координират обучението им и ще подпомагат развитието на нови личностни и професионални умения в участниците, докато трупат опит в реална работна среда.

В следващите месеци ще работим по изграждането на модерно Бистро в центъра на Варна, което ще предлагаме на нашите гости вкусна, питателна и здравословна храна. По този начин целим да поставим акцент и на здравословния начин на живот, предлагайки подходяща алтернатива на гражданите на град Варна.

Проектът ни е финансиран от „Агенцията за хората с увреждания“, на които специално благодарим.

Надяваме се, че както ние, така и вие чакате с нетърпение отварянето на новото бистро.

Може да ни последвате в нашите Фейсбук и Инстаграм страници, където ще качваме актуална информация за работа ни по проекта.

Благодарим ви, че сте с нас!